Isteni gondviselés

2015.08.04 15:34

Nekünk ez az isteni gondviselés. Másnak balszerencse, pechsorozat...stb.

A történethez tudni kell, hogy tavaly lecseréltük az autónkat egy "válság" autóra. Ami annyit tesz, hogy egy 15 éves, ferde hátú 1,4- es F Astrát vettünk. Javarészt, napi 10-20 km-t teszünk meg vele, évente egyszer-kétszer Balaton vagy egyéb. Keveset fogyaszt, olcsó az alkatrész. Mondták többen, hogy megbízható autó, de ennyi idősen már előjöhetnek problémák. Mi mindenesetre a vásárlás után megtettünk mindent, hogy ez minél később következzen be. Kicseréltettünk minden olyat, ami nagyobb gondot okozhat (fékek, komplett vezérlés, szűrők, olaj, lengőkar, felfüggesztés...). Működik is rendesen. Tavaly nyáron megjártuk a Balcsit is, tehát hosszabb távon is megmérettetett.

Idén július végén nyaralás, Hajdúszoboszló. Két nappal indulás előtt folyik a hűtővíz. "Csak" a csőcsatlakozó műanyag tört le róla, de komplett hűtő csere, mert javíthatatlan. Indulás előtt szerelő jön, hozza az újat, 10 perc csere. Indulás-nyaralás- érkezés, 450 km. Vasárnap jöttünk haza, úgy, hogy hétfőn a család nagyobb része (tehát nélkülem,ennyi volt a szabi) tovább Balatonra egy hétre. Igen ám, de a 450km-t nem bírta a kipufogó és középen leszakadt, már itthon az utolsó pár száz méteren. Mondom, hétfőn Balaton!!!! Vasárnap késő délután, este telefonálgatások. Végül reggel fél nyolcra hivatott vagyok a kipufogóshoz. Kipufogós heggeszt ("Ez így már a világ végéig is elvisz"- mondja). 10 perc a munkaidőmből és - 5.000Ft-al a pénztárcámból 8-ra otthon az autó, lehet indulni. Azóta család probléma nélkül a Balcsin.

Gondolkodom! Bosszankodhatnék, hogy egy hét leforgása alatt az autó kihúzott a zsebünkből 30.000Ft- ot nyaralási időben. De gondolkodom! Miért bosszankodnék, mikor bosszankodhattam volna, ha félúton oda vagy vissza folyik el a hűtővíz és nem pont indulás előtt!? Vagy leszakadhatott volna a kipufogó asszonyka alatt Pest közepén, vagy az M7-en is és nem pár száz méterre a kaputól!                                                            Inkább hálát adok az Úrnak, hogy így történt. Más talán bele sem gondol. Másnak ez csak egy rossz emlék lenne. Nekem, nekünk egy újabb bizonyíték, hogy működik az isteni gondviselés.

Elérhetőség

keresem az utam slefi@citromail.hu